טאפס

בסוף הפוסט מחכה לכם קינוח זוגי בטאפס, לא תקראו?

תגיד, גבר: אתה מכיר את הקטע הזה שאתה נמצא בתל אביב ובא לך גלידה? סיכוי גבוה שברחוב שלך יש רק יוגורטריה ומה שאתה יכול לקנות שם זה יוגורט עם או בלי גרנולה, אגוזים או חמוציות. אתה יכול להוסיף גם סילאן מלמעלה וזה יוצא נחמד כזה אבל בגדול שילמת הרבה על קינוח “בריא” ו”קליל” ו”עדין” ובינינו: היה עדיף שהיית שם יופלה בפריזר וזה היה יוצא יותר טעים.

יופלה אפרסק שובב ודובון דביל

בכל מקרה, עכשיו כשאתם איתי על אותו גל אתם בטח תסכימו איתי על שני דברים: א’ – אי אפשר לזרוק אבן בתל אביב בלי לפגוע ביוגורטריה כזאת, ואז מגישים תלונה במשטרה והשוטר שואל אותך למה אתה זורק אבנים באמצע עיר ומה הבעיה שלך, בנאדם? ב’ – עם כל הסיפור היפה הזה של הבריאות והטריות אני פה בשביל לאכול קינוח מתוק וקר ולא בשביל לבדוק כמה קוואקר בן-אדם יכול לאכול לפני שהוא מתחיל לזרוק אבנים על יוגורטריות.

בחלון לשנות השמונים שקוראים לו “התחנה המרכזית בכפר סבא” עדיין יש מקום עם שלט שמזמין את העוברים ושבים “ללקק בסבבה בפרוזן כפר סבא”. ב”פרוזן”, כמו שקראנו לו, היינו אוכלים שואות קולינריות כמו פרוזן יוגורט עם תות, חתיכות מרמלדה ושברים של עדשים.

כשהתבגרנו, הלכנו לחפש חידושים בתחום הגלידה ב”ג’לטריות”, אצל אנשים שהעמידו פנים שהם למדו בבתי ספר מיוחדים לגלידה באיטליה. במקומות כאלו שם המשחק היה להמציא טעמים חדשים כאילו היינו באיזו גלידריית שף: במקום גלידה בטעם וניל היינו אוכלים וניל מדגסקרי עם נגיעות קינמון, במקום גלידה בטעם קפה היינו מלקקים פרפה מקיאטו משויש בקקאו בלגי והל ולהרפתקנים שבינינו הייתה את האופציה להזמין סורבה אשכולית אדומה עם חמוציות וזרעי אניס, כי אם אתה יוצא מהארון לפחות תעשה את זה בסטייל.

משם עברנו ליוגורטריות. הקטע שם זה טוב טעם, אנינות ועדינות: בכוס קרטון (לעולם לא בוופל) מונחת תלולית יפה ועדינה של יוגורט, מלמעלה מפזרים בעדינות שברים של אגוזי לוז ופתיתי שוקולד ופחות מכפית של רוטב תותים שהוכן טרי-טרי מתותים שנקטפו היום (אבל יוגשו בעוד חודש). ככה הכל עדין וטרי ורגוע ואפשר לטעום את הטעם החמצמץ והעדין של היוגורט ובכל השכבות העדינות של הטעימים וממש להרגיש על הלשון את ההרגשה הזאת של “אלוהים אדירים שמישהו יפסיק את זה, אני נרקב משיעמום.”

בשביל שלא יהיה משעמם, הנה שלושה דובוני גומי צולבים את דובון גומי ישו

כאנטי-תזה לעדינות ולפשטות של היוגורטריות הקלאסיות הגיע TAPS, יעני – ברזים. אם תשאלו את היחצן שלהם הוא כנראה ידגיש את מה שלדעתו מצטלם טוב: היוגורט מגיע טרי (ולא באבקה), הפירות טריים ונחתכים במקום (חוץ מהפסיפלורה שמגיעה קפואה) והמחיר תחרותי. הוא יספר לכם שיש סניף ברחוב הארבעה בתל אביב וסניף בראשון לציון. הוא יספר לכם שיש שם 14 טעמים של יוגורט מחולקים ל-21 ברזים, 50 תוספות, 12 סוגי פירות ו-5 רטבים. הוא יספר לכם שהמחיר זה 10 אג’ לגרם, ימליץ לכם על ה”קטיפה האדומה” – ספק טעם של יוגורט וספק פרק של “יומן הנעל האדומה” – וישאיר את הפרט הכי מעניין בסוף: ב-TAPS הקטע הוא שאתה לוקח כוס, מוזג לעצמך את היוגורט, מוסיף לעצמך את התוספות ואת הרטבים ובגדול בונה לעצמך את הכיף של היום ואת כאב הבטן והחרטות של מחר בבוקר.

אחרי שסיימת לשחק, להעמיס, לאכול קצת עוד לפני ששילמת ואז להוסיף עוד טעם של יוגורט ומקופלת שלמה מלמעלה – אז אחרי כל זה – אתה הולך לקופה, ושם שוקלים את המפלצת שבנית ואתה משלם על פי המשקל, כמו בשוק.

אל תהיה בשוק

יש 14 טעמים של יוגורט, החל מ”טבעי” ו”וניל” הרגילים, דרך “טארט אפרסק-מנגו” ו”טארט פטל-רימונים”  ועד ל”פיסטוק” ו”מנטה אירית” ההזויים. בהנחה שאתם לא רוצים יוגורט בטעם קולגייט אתם תתרחקו מהמנטה האירית, ואתם גם לא באתם בשביל וניל – אתם פה בשביל השילובים המעניינים. המלצה שלי: טארט-אפרסק-פטל-מנגו-רימונים. דרך אגב: אין לי מושג מה זה טארט.

ועכשיו, בואו נשחק רגע עם המתמטיקה, כי זה משהו די קריטי כאן: אמרנו שיש 14 טעמים, מתוכם נתעלם משניים ונבחר שילוב של בין שניים לארבעה טעמים. יש 12 סוגי פירות אבל אם נתעלם בגסות מהפסיפלורה נישאר עם אחד-עשר סוגי פירות. מבחינת תוספות: חייבים לקחת פירורי מקופלת וחייבים לקחת מרשמלואים קטנים וגם דובון גומי אחד לפחות. חוץ מזה יש עוד 47 תוספות שאפשר להעמיס. נתחשב גם בחמישה רטבים ובשוקולד החם שברגע ששמים אותו על משהו קר הוא מתקשה, ונגיע לתוצאה הבאה:

אם החישוב שלי נכון, היוגורט הזה עובר את מהירות האור

כלומר, יש 86 אלף-ביליון-ביליון וריאציות שונות של יוגורט שאפשר לקחת. אפשר לעשות שילובים כמו יוגורט פטל-רימונים עם תותים ודובדבנים ורוטב תותים ולקבל מנה אדומה לגמרי. אפשר לקחת מנה שתפנק את הילד הפנימי שבך: ערמה של יוגורט שוקולד עם מקופלת, גליליות וופל, דובוני גומי, סוכריות צבעוניות והמטבעות שוקולד האלו עם הסוכריות מלמעלה. אפשר לקחת מרק שוקולד: להתעלם לגמרי מהיוגורט, לקחת מלא רוטב שוקולד ולשים עדשים במקום שקדי מרק. וחוץ מזה שאין שם שום דבר אלכוהולי, הכל לגמרי תלוי בדימיון שלכם. כל זה יעלה לכם 100 שקל לקילו, ובואו נודה בזה, זה יותר הגיוני מאשר להגיד 10 אג’ ל-100 גרם.

אבל הכי הגיוני זה לקחת חצי קילו של דובונים, מרשמלו וקורנפלקס מצופה שוקולד

פודגבר בעד צדק חברתי. בשביל מי שיקר לו לשלם סכום ששווה משהו כמו 600 מניות של טבע על טון של יוגורט המצאנו את התחרות הבאה: תמציאו את השילוב האולטימטיבי לדעתכם של יוגורט/גלידה, תוספות ורטבים, ותכתבו לנו: פה למטה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלנו. מי שילהיב אותנו עם הרעיון הכי מגניב יקבל פינוק זוגי חינם בטאפס, מתנה-חינם-אין-כסף. המקום השני יקבל תחושה של החמצה שתלווה אותו לאיזה שעתיים. על הזוכה נחליט עוד איזה שבועיים. בהצלחה!

טאפס: רחוב הארבעה 2 תל אביב, איפהשהו בראשון לציון וגם ב-http://www.tapstaps.com

 

11 תגובות

  • אז ככה:
    השילוב המושלם ביותר הוא- יוגורט לימון ויוגורט מנטה, עם דבש ועלי מיקרו נענע.

    אבל, בגלל שאנחנו בפוד גבר, אספר על משהו שהכנתי- פרפה לימון-מנגו, עם רוטב תות- מהיר, טעים, מתכון מקופסאות והכי חשוב- ממכר טיכו.

  • ארבעה עשר סוגי יוגורט? אלוהים ישמור, זה כאילו מישהו החליט להפיח חיים באחד הסיוטים הכי גדולים שלי.
    אז אני מראש פוסלת את עצמי מהתחרות, בעיקר כי יוגורט זה השטן (סליחה, בעצם קוטג’ זה השטן. יוגורט זה החתול ההפוך של השטן, המיניון שלו. נו, זה שבכלל לא נראה כמו חתול. ההוא שרייצ’ל קנתה באלף דולר), אבל אם אני בכל זאת מנסה לחשוב על השילוב האולטימטיבי: גלידת וניל עם צ’אנקס למיניהם – חתיכות שוקולד, עוגיות, גלילית מפוררת או שתיים, כאלה. כמה תוספות מלוחות באזור הבייגלה-במבה-סתם חמאת בוטנים. ושוקולד מתקשה מלמעלה, ברור.

    אגב, וידוי מביך: עברתי על הנוסחא הממוסגרת, מתוך סקרנות (יש לקרוא: חנוניות יתר). רוב החישובים הסתדרו לי, אבל למה שלוש עצרת? יש משמעות כלשהי לסידור של המקופלת-מרשמלו-דובוני גומי?
    אני מצטערת פוד-גבר, נא לא לזרוק עלי מיכלי יוגורט ריקים (או יותר גרוע – מלאים). אני לא מתכוונת להיות קטנונית. אם הייתי קטנונית, הייתי אומרת משהו ה”שברים של אגוזי לוג”.

    מזל שאני לא קטנונית.

  • זה לא הוגן. פשוט לא הוגן.
    ראיתי את תחילת הכתבה ואמרתי-אין זה בכיס שלי! אני אלופת השילובים! מאז ומתמיד, בכל שייקייה(מקום של שייקי פירות), פרוזן יוגורט, יוגורטיות, שלי יוצא הכי טעים.
    אבל הפעם, פודגבר, הגזמתם. 14 סוגים שונים של יוגורט? 47 תוספות?
    אי אפשר לבחור.
    נראה לי שכדאי מאד שאני לא אזכה בפרס ולו רק בגלל השעות הרבות שאצטרך לעמוד בחנות ולהתלבט. או שאולי, הכי כדאי שאני אזכה ואצליח להגיע לשילוב המושלם.
    אני רק יכולה להגיד, שאני מוכנה להקריב את הזמן הרב שיקח לי להשלים את השילוב על מנת להביא לקהל הקוראים של פודגבר את השילוב המושלם.

  • שקלתי מרובות והשילוב כדלקמן:

    עוגת גבינה עם קרם עוגיות. תותים ופירורי שוקלד לבן.

    לגמרי!

  • פונצ’ בננה עם דובוני אכפת לי ואחד ישו צלוב!

  • כמו כן, כותבים אגוזי לוז ולא “אגוזי לוג”. תגובה זו תשמיד את עצמה לאחר התיקון.

  • החלום שלי, שעדיין לא נתקלתי בשום מקום-לממכר-גלידה שיאפשר לי להגשימו, הוא גלידת אייריש קופי:
    הבסיס הוא גלידה בטעם אספרסו חזק, עם רוטב ברנדי/ויסקי (אמיתי, לא בטעם) וקצפת לא מאוד מתוקה. חלשי האופי יחליפו את הרוטב למשהו אלכוהולי מתון יותר, כמו אייריש קרים, אבל כמובן שזה יגרום לכל בר דעת להטיל ספק בגבריותם ובטעמם הטוב באופן כללי. עם זה אפשר להתפרע ולפזר מעל הקצפת כל מיני שטויות, כיד הדמיון הטובה עליכם. אני הייתי הולכת על התוספת הקלאסית (והמתאימה תמיד) של שוקולד מריר חזק ואיכותי, אבל גם דברים מופרכים יותר כמו ברס, מרשמלו, קינמון ושבבי קוקוס מיובשים באוויר מדבריות צלול ומעושנים בארומת לקרדה, או משהו.

  • תמר, ומה לגבי גלידת קפה רגילה, את מדברת על גלידת אייריש קרים אבל מה לגבי הקפה הרגיל, בזה לא נתקלתי.

  • אני ממש אוהבת את המקום הזה! בכל פעם שאני בכנס בסינמטק (אייקון וכו’), אני אוכלת שם. אני אוהבת אמריקאי להחריד ומתוק עד מאוד: גלידת עוגת גבינה (כי זה הטעם הכי טעים שלהם), ריבת חלב, עוגיות אוריאו, בננה ושבבי שוקולד מריר (יוצא עוגת גבינה בנופי!).

  • שמעתם את זה?

    כן כן.

    זה הלב שלי, שנשבר לרסיסים למראהו של דובון הגומי הצלוב שגופו הוא קורבן למדעי הפוד-גברס.

  • מדהים, כשהייתי בברזיל כל הגלידריות (ובעצם מלא מסעדות גם) הן מסוג של לפי משקל ואני התחרפנתי שם עם הגלידות כל יום. באיזשהו שלב לקחתי כפית מכל טעם. ד”א שם גם היה מותר לטעום לפני ששמים בכוס או מחליטים שלא. ידעתי שזה קונספט ששווה לייבא לארץ, מקווה שיצליח להם.
    100 שח לקילו זה לא מעט בשביל סוכריות גומי אבל ניחא העיקר החוויה..

כתוב תגובה