צלי עוף בבירה

המתכון הבא הוא מתכון שאפילו אתה יכול להכין. אתה יכול לוותר על הגזר אם אין לך בבית, אבל העוף הוא די הכרחי במתכון ששמו “צלי עוף בבירה”. הבירה היא גם הכרחית, אבל אם אין לך בירה בבית אתה באתר הלא נכון. “צלי”, דרך אגב, זו סתם דרך יפה להגיד עוף מבושל.

באמת, אנחנו מדברים פה על 5 רכיבים ומתכון שהמשפט האחרון בו הוא “לבשל שעה על אש בינונית.”, בעצם המשפט האחרון הוא “בתאבון” אבל אתם יודעים למה התכוונתי. ואני אפילו אסביר מה הכוונה באש בינונית, אז אל תהיו בלחץ. תנסו להכין, ייצא לכם טעים ומשביע. זה המתכון הכי גברי (במובן של שעיר וגס רוח) שאני מכיר.

מצרכים למשהו כמו 4 מנות:

  • 3 כרעיים של עוף (פולקע+רבע, ואם הקצב בסופר שואל “לפרק?” אז תענו לו כן)
  • בקבוק בירה מכבי (הבקבוקים הגדולים והכיפים של 660 מ”ל)
  • תפוחי אדמה כמספר הסועדים, או אפילו יותר.
  • בצל אחד גדול
  • גזרים, כמה שבא.

מצרכים

היה שם משהו שתפס את התשומת לב שלכם, אני יודע. אני לא מרגיש צורך להתנצל: המכבי החדשה סבבה לגמרי וזולה רצח. לא רק שזו הבירה המושלמת לבשל בה, זו גם אחלה בירה כשרוצים לשתות משהו לא מחייב מול הטלויזיה. מכבי – אתם מוזמנים לשלוח לי ארגזים, כתבתי עליכם מילה טובה באינטרנט.

מתחילים בלקמח את העוף. אין לי מושג למה עושים את זה, אבל זה ממש כיף. לקמח את העוף זה אומר לשפוך קמח על החתיכות של העוף ואז לנער אותן כדי שרוב הקמח יפול. תמיד טוב לשחק קצת עם האוכל. חוצמזה, תתחילו לחתוך את הירקות: את הבצל לחתוך לשניים, ואז לחצאי טבעות. את הגזרים לקלף ולחתוך לטבעות כמו של גפילטע פיש (לא חייבים טבעות דקות). את תפוחי האדמה, וזה די חשוב, לקלף ולחתוך הכי דק שאתם יכולים. תחשבו תפוצ’יפס. חצי ס”מ לפרוסה מקסימום.

עוף מקומח

סיר גדול, שמן לטיגון (אני משתמש בקנולה כי הוא עולה שקל יותר מסויה ואני מרגיש ביג-שוט), אש חמה. עכשיו משחימים את העוף. יכלתי לכתוב “סוגרים את העוף” ואז להתחיל דיון של שעה על למה העוף לא באמת נסגר כשעושים ככה אבל זה ממש קטנוני. אז משחימים את העוף. המטרה היא לא שהעוף יהיה מוכן – יותר שהוא יראה יפה. בתמונות ששמתי כנראה לא השחמתי מספיק (כי הייתי רעב וחסר סבלנות, תפסיקו עם הביקורת).

גפילטע פיש

אני תמיד אעדיף את זה על פני גפילטע פיש

העוף שחום, זמן להוציא אותו מהסיר לצלחת, שיחכה קצת. עכשיו מכניסים בצל ונותנים גם לו להשחים, או לפחות להיהפך לשקוף (שוב, עניין של אסתטיקה). מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים עם התרגיל: מחכים קצת שיתפסו צבע, מערבבים קצת – עד שנמאס. מוסיפים את הגזרים, מחזירים את חלקי העוף, ושופכים מעל הכל את הבירה.

העוף מתבשל

אוקי, האש עדיין חמה, נכון? כשהבירה עושה קולות של רתיחה אפשר להוריד קצת את האש. לזה קוראים אש בינונית. עכשיו כל מה שנשאר זה לבשל שעה על אש בינונית.

בתאבון.

 

4 תגובות

  • האם ניתן לעשות את העוף ללא העור (אולי העוף יהיה יבש יותר אבל בריא יותר)

  • בריא יותר???!?!

    אמרתי לכם שצריך להגביל את הכניסה לגברים בלבד

  • אוי, זה נראה נורא.

  • האם ניתן לעשות את העוף ללא העוף? (רק בירה, תודה)

כתוב תגובה